VODENJAK

VODENJAK 20.01. – 19.02.

Znak mislilaca

Kljucni citat: “Radikal je osoba s nogama cvrsto postavljenima u zrak.”

Element: zrak

Vladajuci planeti: Uran, Saturn

Boja: modra

Dragi kamen: akvamarin

Metal: platina

Broj: 7 Dan: subota 7,14,21 i 28 u mjesecu Cvijet: djurdjevak, margareta Idealan partner: idealno se slaze sa svojim zracnim znakovima Vagom i Blizancima

Dobar brak sa: Strijelcem Erotski vas privlace: Blizanci i Vage Oprez sa: Skorpionom i Bikom

Kljucne rijeci: nezavisnost, nepristranost, nekonvencionalnost

Vladar: jedanaeste kuce (ideali, grupne aktivnosti, prijatelji, humanizam, nade i zelje)

Pozitivne osobine: human, nezavisan, dobar prijatelj, progresivan, originalan, lojalan, idealist, razuman, osebujan, tolerantan                        kreativan, mastovit, uporan

Negativne osobine: nepredvidljiv, ekscentrican, tvrdoglav, perverzan, buntovan, netaktican, nedosljedan, neodgovoran, samovoljan, lijen

LJUBAV

Vodenjaci su izuzetno nezavisni i mrze osjecaj sputanosti. Ako ih pokusate isprovocirati, njihova ionako cvrsta stajalista pretvorit ce se u cistu tvrdoglavost. Unatoc tome u pravoj vezi bit ce pouzdani i vjerni.

Potreban im je osjecaj slobode jer su im prijatelji silno bitni i u njihovih partnera to ce biti najcesci povod za Ijubomoru. Pametnije je dati im malo slobode nego izazvati zvucne prepirke. Iako su po prirodi otvoreni, kad dodje do iskazivanja Ijubavi nemojte ocekivati previse. Vodenjaci cesto ne shvacaju ni vlastite emocije, a za razmisljanje o tudjima jednostavno nemaju vremena.

SLOBODNI DUHOVI

Vodenjaci ne vole pokazivati svoje prave osjecaje. Imaju potrebu da zadrze odredjenu dozu vlastite nezavisnosti i privatnosti, prilicno traje dok se opuste u stalnoj vezi. Treba im dosta vremena da uspostave obostrano povjerenje, no nakon toga su obicno vjerni.

Cesto imaju problema s razumijevanjem vlastitih i tudjih osjecaja, pa ce ponekad nenamjerno ignorirati partnerove najintimnije emocije i nesigurnosti.

SEKSUALNOST

Vecina Vodenjaka provodi mnogo vremena razmisljajuci o idealnim situacijama. Cesto im pripisuju zaslugu za kreiranje koncepta slobodne ljubavi, no u njihovim vlastitim intimnim zivotima to je cesto vrlo daleko od pravog stanja stvari. Mnogi od njih provode toliko vremena mastajuci o Ijubavi i seksu, da ih jednostavno zaborave primjenjivati u svakidasnjem zivotu.

Posebno su zainteresirani za dobrobit cijele Ijudske rase, pa ponekad protumace svoje suosjecanje kao strast, a prijateljstvo kao Ijubav. Kad se ipak zateknu u pravoj ljubavnoj vezi, njihova nekonvencionalnost moze graniciti s perverzijom. Formalniji znakovi bi

njihovom aktivnoscu u spavacoj sobi mogli biti, blago receno, sokirani. Vrlo su inventivni i obozavaju eksperimentirati.

VJERNOST VODENJAKA

Za Vodenjake se kaze da su obicno vjerni u svim stupnjevima ljudskih odnosa. U mladosti vrlo lojalni, povjerljivi prijatelji na koje se covjek moze osloniti, a takvi ostaju i u kasnijim fazama svoga zivota. U braku? Ako se navedu na bracnu zajednicu, znaju biti vjerni, ali na specifican nacin. Nisu romanticno vjerni i odani kao Ribe, ali su postojani i privrzeni, sto posebno ne isticu.

POSAO I NOVAC

Vodenjaci su prirodno dalekovidni i puni ideala. Mogu biti toliko napredni u svojim razmisljanjima da ponekad izgube dodir sa stvarnoscu. Rutina im je vrlo dosadna i ako nisu iskreno zainteresirani za svoj posao, misli ce im cesto biti negdje drugdje.

Najbolje im odgovaraju zanimanja vezana za znanost ili umjetnost u kojima osjecaju da pridonose dobrobiti covjecanstva. Krajnje su originalni i inventivni, pa ce uvijek pokusavati unaprijediti postojeci sistem rada. Na poslu vise od novca ocekuju postovanje i prznanje; cijene slobodu da stvari rade na vlastiti nacin. Ako se i obogate, to je vise rezultat njihovih posebnih vjestina nego gladi za novcem.

“Znam”, kazu Vodenjaci; no znanje nikad ne stjecu za to da bi im ono kasnije donijelo bogatstvo. Vole slobodu koju pruza novac, no vise ih zanimaju ideali. Koriste svaku mogucnost da promijene posao i nauce nesto novo. Cijene lijepe stvari, no nisu pohlepni. Nesebicni su, i to ne samo na rijecima; ponekad cak fanaticno zastupaju ideje o ravnopravnosti i zrtvuju vlastita materijalna dobra za vise ciljeve.

HRANA

Vodenjake hrana ne zanima previse i pouzdano mozemo tvrditi da ce pristup prehrani svakog od njih biti krajnje osebujan. Neki od njih imaju neobicne ukuse, pa jedu sir s dzemom od jagoda ili palacinke s majonezom, ili pak inzistiraju na tome da jedu samo mlaku hranu. U svakom slucaju, ni ovdje od njih nemojte ocekivati konvencionalnost. Mnogi su od njih vegetarijanci ili eksperimentiraju s nekim krajnje neobicnim vrstama prehrane.

Vole jesti s prijateljima, no kad izlaze, izbjegavaju ekskluzivna i popularna mjesta. Ne vole previse planiranja unaprijed, pa ako pozivaju drustvo k sebi, rijetko ce
se upustiti u pripremu nekog kompliciranog jela. Na njihovu repertoaru obicno visoko kotiraju sir i razne vrste salata.

Uglavnom imaju vise problema s cirkulacijom nego s kilogramima, no ako ipak pozele suziti struk nece slijediti tudje dijete, niti ce brojati kalorije. Obicno imaju vlastite teorije o tome sto deblja a sto ne i vole dijete koje se zasnivaju na kombiniranju namirnica. Sportovi ih ne privlace, pa se radije opredjeljuju za dzogiranje ill brze setnje. Privlaci ih zmajarenje i jedrilicarstvo, sto je suprotno s njihovim znakom, za vodene sportove nemaju sluha.

KOMPATIBILNOST

Vodenjaci znaju sto treba uciniti da biste se osjecali kao najzanimljivija osoba na svijetu: to je dobar nacin da osvoje prijatelje. Ponekad njihova prijateljstva prerastu u ljubav, no budite upozoreni; oni sami cesto ne znaju razliku izmedju ta dva osjecaja.

S Ovnom: Ovnovi vas ne sputavaju i rado ce vam pomoci, no ponekad vas njihova vatrena gorljivost ostavlja ravnodusnima.

S Bikom: Zaboravite! Nikad necete uspjeti natjerati Bika da se pridruzi borbi za vase ideale; oni nece imati blage ideje o cemu vi zapravo pricate.

S Blizancima: Iskricava veza. Blizanci ne samo da cijene vase ideje, nego shvacaju i njihovu logiku.

S Rakom: Fascinirani ste promatranjem Rakova u akciji, no zapamtite: eksperimente je najbolje obavljati u laboratorijima. To su ziva bica.

S Lavom: Zanimljivo, ako znate pritisnuti prave tipke, no ukoliko to ne znate mogli biste se naci u pravom ratu.

S Djevicom: Djevice su vam fizicki privlacne i dijelite neke poglede na svijet. No, one ce traziti da se obvezete.

S Vagom: Za intelektualno razumijevanje i zajednicke interese odaberite Vage. One vam mogu dati sve sto vam je potrebno (sto u biti nije mnogo).

Sa Skorpionom: Ukoliko se upustite u vezu sa Skorpionom bez ozbiljnih namjera, skupo cete to platiti. Opasna kombinacija.

Sa Strijelcem: Evo nekoga s kim mozete zajedno otkrivati nove horizonte. Strijelci iz vas znaju izvuci najbolje.

S Jarcem: Imate neobicno mnogo strpljenja za Jarce. Mozda im pomognete da odbace neke konzervativne poglede na zivot.

S Ribama: Fascinantan znak, no nemojte im se previse priblizavati jer bi vas mogao privuci vir konfuzije.

Zena Vodenjak

Od ove zene se moze sve ocekivati, jer je nesvakidasnja, nesputana, nekonvencionalna. Njoj je vise od svega stalo do slobode i potpune nezavisnosti. Tesko onome tko pokusa suzbiti njezinu samostalnost, odluke i akcije. Ona je svjesna, mastovita s puno smisla za prakticno, a njezine ideje cesto ostavljaju bez daha. Sto je najvaznije, ona ih gotovo uvijek i ostvaruje. Voli se druziti s ljudima, uvijek dotjerana i elegantna, raspolozena i vedra, obozava prijateljske skupove. Vjesto rukuje obiteljskim budzetima i novcem uopce, pa su s te strane bilo kakva iznenadjenja prakticno nemoguca. Uvijek sik, ona smjelo kombinira oblacenje, privlaceci vise udvaraca. Zena Vodenjak spontano koketira, bez predrasuda i lezerno, nonsalantno, s dozom lukavstva, stupajuci u odnose lako, misleci da je njoj dopusteno sve sto i muskom rodu. Ona odusevi udvaraca koji misli da je naisao na “laku robu”, a onda tek zapita: “Sto hoce gospodin?” Svojom ljupkoscu i gracioznoscu ona lako osvaja, ali i trazi puno, ne podnoseci monotoniju i banalnost. Strastvena je i zna se zrtvovati. Burnog je temperamenta i seksa, zna se provoditi, ako i vara svog muza, ona to zna i priznati, ne trpeci surovost. Cesto je vrlo lijepa, graciozna i meke puti, prozracnog tena, slatkorjeciva. Posebno je interesantan visi tip zene koja se bavi umjetnoscu. Ona svojom intuicijom vrlo brzo prozre i odbaci prostaka. Inace, “pada” na staru glazbu, romantiku i ekscentricne dijaloge o svijetu, rjesavajuci sve prijateljski. Sposobna, prilagodljiva, talentirana, slicna je zeni Strijelcu kao partnerica, za pravog muskarca idealna zena.

Muskarac VODENJAK Originalan i ekscentrican, s dozom simpatije, ironije, dvosmislenih upadica, lezerne bohemstine, on je rado vidjen kod zena i pozeljan u njihovom drustvu. Suvremen je i sklon slobodnim vezama, kao i grupnom seksu. Ako je ozenjen, odan je obitelji. Njemu treba zena koja ga razumije. Inace, vrlo je emotivan, human, iskren, tananih dusevnih niti, pa bi morao biti obazriviji. Cesto ga zena ceka da progovori, ne znajuci zasto ponekad suti. On zna prasnuti naglo, u tmurnom oblaku krije se blaga kisa ili grom. U veselom drustvu on zna biti i kolovodja, neposredan, spontan, intiman. U oskudnim trenucima nenadano se zrtvuje, ne trazeci nikakva priznanja i lezerno se odnoseci prema zivotu opcenito. On svoju odlucnu i svojevoljnu prirodu sjedinjuje s nevjerovatnom njeznoscu i sposobnoscu da voli. On se zna zrtvovati za svoju zenu, kako materijalno, tako i moralno i obicno je uspijeva obasuti pozornoscu i svim onim sitnicama koje zeni cine zivot sretnijim. Navise voli biti nasamo sa svojom partnericom izbjegavajuci velika drustva, da je ne bi djelio ni s kim. Naizgled blag i bez puno energije, podanik ovoga znaka u sebi krije nevjerovatnu snagu volje i upornosti. On lako kontaktira s ljudima i u njegovom zivotu se sve odvija u klimi prijateljstva. Ako osjeti neprijatelja, on zauzima ravnodusno, cak ledeno stajaliste, nikada se ne obeshrabrujuci. Suvise je spontan da bi bio diplomat. Njegova inventivnost i masta cine ga dobrodusnim i pozeljnim na svakom mjestu. Vrijedan je, sa snaznim osjecajem duznosti, pazljiv, odnoseci se prema zeni i djeci s najdubljim uvazavanjem i ljubavlju. U braku je ponekad bezlican, mlak, a zene sve vole posjednicki agresivno raspolozene muzeve, pa ih odsustvo takvih navika uznemirava. One misle da nisu interesantne svome muzu, sto je vrlo neugodno za samoljubive zene, koje zele cijelog muza i svu njegovu naklonost. Cest konflikt kod muskih podanika ovoga znaka je stalna borba za postojanoscu, kao i zelje za izborom pravih partnera i prijatelja, a ponekad i oklijevanje da stupi u brak. Ali, kad izaberu bracnu partnericu, takva veza moze biti dozivotna.

Kad bi bio boss …
Turbo ljubitelj onostranog koji bi nove radnike zaposljavao iskljucivo uz savjetovanje s tarotasima i kiromantima. Vodenjak zagovornik alternative bi umjesto tvornickog doktora zaposlio bioenergeticare i travare, a radnike bi u vrijeme pauze prisiljavao da izvodi joga-asane. Na znanost orijentirani primjerci pozeljeli bi biti direktori NASA-e, ne bi li sve koji im idu na zivce mirne duse lansirali raketom na Mars.

Vodenjak je upadljiv znak, jer njegovi podanici brinu o cijelom covjecanstvu, naturajuci svijetu svoju osobu, od silnih reklama i zasluga postaju cuveni, bogati, i svijet ih smatra velikanima. Posjeduju trostruku snagu, govoreci astroloski, koja je nepobjediva. Mentalno su prilicno jaki, bas zahvaljujuci tome sto su zracni zankovi.

Kako su i fiksni, stalni znak, vrlo su uporni i ustrajni, jer njima vlada Uran, ne mareci puno za ono “sto ce svijet reci”. Nije cudo sto su mnogi veliki ljudi rodjeni u ovom znaku kao: pronalazaci, financijeri, umjetnici. Vodenjaci su neobuzdani, rade i govore sto im padne na pamet, ne mareci za posljedice, iako ni samo sebe ne shvacaju. Mogu postati carevi, predsjednici ili – propalice! Rodjeni su govornici. Cesto su daleko ispred svog vremena, dalekovidni, pa medju njima ima i ljudi koji posjeduju natprirodne osobine proricanja i slicnog: kad povezu svoje sedmo osjetilo sa zeljom da ucine nesto veliko za covjecanstvo, mogu napraviti cuda. Oni u svom vrcu imaju vodu za cijelo covjecanstvo. Iako su Vodenjaci plemeniti, cesce iracionalni, oni nisu ni najmanje naivni. Vladani Uranom oni su najbolji astrolozi, teolozi i prakticari svih okultnih znanosti. Vole slavu i pohvalu, boreci se za svoje vrijednosti, a mrze nepostenje i licemjerje. Ponekad imaju bolesne sklonosti, pretjerani su snobovi, bjezeci od svog vremena kojem ponestaje maste, u krug obitelji. Principijelni su, borbeni, s puno povjerenja u ljude, ali i individualisti koji mogu vrlo lako prijeci u egoiste, iako im je humanost izrazita strana karaktera. Visi tip je stvaratelj, genije, tip buducnosti – ere Vodenjaka, dok je nizi tip egocentrican, egzotican, prevarant. Srednji tip je povucen, ali nezavisan.

Zanimanja: arheolog, astrolog, astronaut, komentator, kompjutorski programer, elektronicar, izumitelj, pilot, ucenjak, sociolog

Sport i hobi: kompjutorske igre, diskutiranje, letenje, znanstvena nauka

NEKRETNINE

Vodenjaci koji kupuju kuce ne trude se da budu namjerno “otkaceni”, njima je to urodjeno! Uzasavaju se toga da budu proglaseni prosjecnima i nije iskljuceno da ce na vlastitom domu htjeti dokazati i pokazati ostatku svijeta svoju originalnost i inventivnost. U idealnoj situaciji opredijelit ce se za prostrani tavanski stan u sredistu grada: na mjestu koje je blizu svih dogadjanja, a ujedno dovoljno izdignuto iznad buke, kako bi mogli razmisljati u miru. Hoce li se vanjske dekoracije svidjeti susjedima, veliko je pitanje, no Vodenjaci prijekorne poglede nece primijetiti, niti razbijati glavu.

AUTOMOBIL SNOVA

Velicina i oblik automobila pripadnika tog znaka u mnogome ce ovisiti o tomu koji od njihova dva vladara, da li Saturn ili Uran, imajacu poziciju u njihovu natalnom horoskopu. Jedno je sasvim sigurno: njihov izbor bit ce nekonvencionalan! Brz ili spor, velik ili malen, to zaista nije bitno; najvaznije je iskakati iz gomile i dati drugima do znanja da ovaj vozac ima vlastite principe.

POZNATI VODENJACI

Charles Darwin, Galileo, Geena Davis, Jack Lemmon, James Dean, Wolfgang Amadeus Mo­zart, Placido Domingo, Paul Newman, Thomas Edison, Ronald Reagan, Mia Farrow, Franklin Roosevelt, Clark Gable, Axl Rose, Zsa Zsa Gabor, Jules Verne, John McEnroe

1 comments on “VODENJAK

  1. Sa paznjom sam procitao nekolicinu vasih tekstova i stvarno mi se svidjaju. Mislim da umijete pisati i donijeti kvalitetne savjete. Sajt vam je lijep . Bilo bi dobro da ga malo prebojite u neke rumenije boje. No, to je samo amatersko misljenje, pa ne morate da ga uzmete ozbiljno . Sve najbolje! PS. Podijelio sam vas sa prijateljima fejsbuku.

Komentiraj